Cuiburi de paste cu ton

11 aprilie 2014

O idee simpla si gustoasa pentru o masa in familie.

Timp de preparare: rapid.  Numar de portii: 2-3.    Complexitate: usor.

                                                        Ingrediente

  • 250 g tagliatelle (cuiburi)
  • 100 g ton
  • 1 dovlecel mic
  • 100 g rosii cherry
  • 50 g mazare congelata
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lingura cu faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g branza rasa
  • piper alb macinat
  • 1 catel de usturoi
  • sare

                                                  Mod de preparare
1. Fierbe pastele pentru 5 minute in apa cu sare, scurge-le cu atentie pentru a-si pastra forma de cuib.

2. Pentru sosul bechamel, topeste o lingura cu unt si adauga faina. Amesteca sa nu se arda, apoi toarna deasupra laptele.

3. Pune branza si lasa pe foc pana se topeste. Adauga apoi usturoiul zdrobit, sareaza si pipereaza dupa gust.

4. Unge cu untul ramas o forma termorezistenta. Asaza cuiburile de tagliatelle si printre ele pune tonul scurs bine, dovlecelul taiat cubulete si rosiile in jumatate, mazarea decongelata.

5. Toarna deasupra sosul si coace la foc mic jumatate de ora.

                                                                                                           Silvia ANDREI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *