Este ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și la această dată este și ziua de nume a Domnului general de arm(r)prof univ dr ec MIHAI Florin Nahorniac. Un călduros și binecuvântat LA MULȚI ANI pentru domnia sa și viață lungă cu bucurii!

1 noiembrie 2018

Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil

Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte la 8 noiembrie pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, conducătorii oştilor cereşti, simboluri ale luptei împotriva răului şi patroni spirituali ai Jandarmeriei Române. În această zi este şi onomastica a peste 1,3 milioane de români care poartă numele acestor sfinţi.

 Cu această ocazie este ziua de nume al domnului general de arm(r)prof univ dr ec MIHAI FLORIN NAHORNIAC un adevarat patriot roman îi adresăm un călduros LA MULȚI ANI cu SĂNĂTATE și BUCURII.

Dl general Nahorniac este roman curat la origine din tată bucovinean din Cernăuți de profesie inginer feroviar mama  sa a fost moldoveancă originară din Bacău și a fost profesor de litere și filosofie. Familia și neamul NAHORNIAC au fost socotiți dușmani ai cotropitorilor  austro-ungari și cel sovietic. La 1778 familia sa și întreg neamul său au  fost deportați în Galiția aceasta revenind in zonele Zniatin, Cernăuți și Carapciu pe Ceremuș după ce bunicul său generalul de divizie in justiție a servit armata Kaizerului(împăratul austro-ungar) pe linie de justiție ca judecător militar. Pe sfârșitul primlui razboi mondial generalul Mihai Nahorniac a dezertat din armata austro-ungara alăturându-se mșcării de eliberare a Bucovinei și  alături de Iancu de Flondor au înfăptuit unirea Bucovinei cu țara mama România când la 28 noiembrie 1918 împreună au strigat VREM UNIREA CU ȚARA. Dar unirea cu țara nu a fost de durată. Ea a durat aproape 22 de ani când la 28 iunie 1940 nordul Bucovinei a trecut în subordinea URSS. După 28 iunie, la 3 iulie 1940, bunicul dlui general Nahorniac a fot arestat și dus în surghiun în îndepărtata Siberie de unde s-a întors în 10 decembrie 1941 după intrarea trupelor mareșalului Antonescu și a trupelor germane în nordul Bucovinei. La 23 august 1944 bunicul dlui general Nahorniac a fost rearestat de trupele sovietice și retrimis în Siberia de unde a revenit în aprilie 1952.

Cu ocazia Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil îi transmitem

LA MULȚI ANI și viață lungă cu bucurii!!

Alăturat puteți vizualiza câteva fototafii în care poate fi văzut domnul general Nahorniac alături de mari personalități politice europene

Este ultima mare sărbătoare religioasă a sfinţilor înainte de începerea Postului Crăciunului.

  Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil datează din secolul al V-lea. La început, a fost doar o prăznuire a sfinţirii bisericii Sfântului Mihail de la termele lui Arcadius din Constantinopol, apoi în aceeaşi zi a fost prăznuit şi Sfântul Gavriil şi sărbătoarea s-a răspândit în tot Răsăritul creştin, fiind închinată tuturor Sfinţilor Îngeri.

   Redactor șef

  Col(r)dr farm Silvia ANDREI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *