Frunzele de dud echilibrează zahărul din sânge

11 iunie 2019

Cu toții cunoaștem gustul bun și dulce al dudelor la început de vară. Dar puțini sunt însă cei care cunosc beneficiile frunzelor de dud negru. Printre acestea se numără îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv, echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și scăderea colesterolului.

Țin glicemia sub control

mulberries-143364_1920-1000x600Pentru cei care suferăp de diabet de tip 2 se poate recomanda o tinctură de frunze de dus negru, pentru că această plantă conține compuși cu acțiune hipoglicemiantă. Se poate lua și în cazul instalării bolii, dar și pentru a o preveni la persoanele care au glicemia ridicată. Tinctura se prepară astfel: se umple pe trei sferturi o sticlă cu frunze de dud, se adaugă alcool alimentar și se lasă la macerat 3 săptămâni. Se filtrează și se păstrează la rece, în sticle. Se diluează 20 de picături într-o cană cu apă și bea zilnic.

Scad colesterolul „rău“

Un studiu al oamenilor de știință suedezi a arătat că frunzele de dud aduc beneficii și în ceea ce privește scăderea colesterolului „rău“. Fitoterapuții recomandă planta persoanelor care sunt predipuse sau care sunt diagnosticate cu sindrom meteabolic (care are drept caracteristici dislipidemia, tensiunea crescută, obezitatea abdominală și rezistența la insulină). Se poate face o cură cu ceai de frunze de dud, care se prepară astfel: 1-2 lingurițe de frunze uscate la 300 ml de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 10 minute, apoi se filtrează și se bea câte 2 căni pe zi, 21 de zile. Remediul este recomandată și celor care se luptă cu kilogramele în plus.

Te feresc de răceală

Ceaiul din frunze de dud negru, băut de 3 ori pe zi, poate ajuta la combaterea tusei, durerilor în gât și a altor simptome date de răceală. Remediul poate inhiba dezvoltarea unor bacterii, cum sunt streptococii, responsabili, printre altele, de durerile în gât. Pentru a-l prepara, este nevoie de 2 linguri de frunze uscate de dud la 250 ml de apă. Se fierbe apa cu frunzele, 5 minute, se filtreazăî și se bea ceaiul cald, pe parcursul zilei. Acest leac poate fi consumat și preventiv.

Au proprietăți antiîmbătrânire

Frunzele de dud au aceleași efecte antioxidante și antiîmbătrânire pe care le are și ginsengul. Pentru a profita din plin de propritățile plantei, se poate lua câte o linguriță de pulbere din frunze de dud negru, amestecată cu miere.

Silvia ANDREI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *