Gheorghe Ştefan, încă o condamnare

31 mai 2017

Fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost condamnat la o altă pedeapsă finală de 8 ani şi două luni de închisoare în dosarul „Poşta Română”, în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi abuz în serviciu. Decizia, dată de Tribunalul Bucureşti, nu este definitivă şi poate fi atacată.

Totodată, instanţa a dispus confiscarea specială a sumei de 422.138,07 lei şi a 35.306 de euro.       Gheorghe Ştefan, doi foşti şefi din Poşta Română şi doi adminstratori au fost trimişi, pe 3 martie 2017, în judecată, de către procurorii DNA, în al optulea dosar „Poşta Română”. Prejudiciul se ridică la 2,2 milioane lei.

  Potrivit DNA, în anul 2009, Gheorghe Ştefan şi-a impus un apropiat, pe Florin Ciobotaru Aurelian, în funcţia de director general adjunct având în coordonare Direcţia comercială a CN Poşta Română SA, pentru a controla modul de atribuire ori de executare a contractelor. „Ulterior, Gheorghe Ştefan şi Ciobotaru Florin Aurelian au convenit cu inculpatul Marian Constantinof ca o societate comercială nou înfiinţată, controlată de acesta din urmă, să înlocuiască SC Smart Telecom Solutions SRL în relaţia contractuală cu CN Poşta Română SA, privind prestarea, în unităţile poştale ale companiei, de servicii de încasare electronică a facturilor prin folosirea unor terminale POS. În schimbul folosirii influenţei sale, pentru a-l determina pe Ciobotaru Florin Aurelian să înceteze contractele CNPR cu SC Smart Telecom Solution SRL şi să le atribuie SC Posh Telecom Solutions SRL (pe care Marian Constantinof o controla prin interpuşi), Gheorghe Ştefan i-a cerut lui Marian Constantinof să-i dea jumătate din profitul pe care l-ar fi obţinut această din urmă societate comercială, în executarea contractelor încredinţate”, a transmis DNA, printr-un comunicat.    

„În acest context, Gheorghe Ştefan a exercitat presiuni asupra lui Ciobotaru Florin Aurelian pentru identificarea urgentă a unor motive de încetare a contractelor dintre SC Smart Telecom Solutions SRL şi CN Poşta Română. La rândul său, Florin Ciobotaru Aurelian a exercitat presiuni asupra angajaţilor din subordine pentru găsirea unor pretexte de încetare a contractelor amintite. Întrucât nu a găsit sprijin din partea angajaţilor amintiţi, Florin Ciobotaru Aurelian a apelat la cunoştinţele juridice ale lui Mihăilescu Cosmin Dragoş (recomandat de Marian Constantinof) pentru a-i oferi sprijin în încetarea raporturilor comerciale dintre companie şi SC Smart Telecom Solutions SRL”, au mai transmis procurorii anticorupţie.

                                                                                                                      Iosif VARGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *