ÎPS Ioan a petrecut alături de timișorenii din Iosefin și a dat premii elevilor și studenților merituoși

11 septembrie 2018

ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, a petrecut duminică, 2 septembrie, alături de credincioșii Parohiei Timișoara-Iosefin, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

ipssCu acest prilej, ÎPPS Ioan a oferit burse de merit unor elevi și studenți, care provin din familii cu probleme materiale și familii monoparentale, pe care Fundația „Preot Ioan Olariuˮ îi susține financiar, pentru a nu abandona școala și pentru a-și putea finaliza studiile superioare.

Bursele sunt oferite studenților și elevilor pe parcursul întregului an universitar; pe lângă aceasta, tot fundația le oferă alimente, rechizite școlare, iar în perioada de vacanță, pe unii dintre ei îi finanțează pentru a participa la taberele școlare.

Părintele Mitropolit Ioan a apreciat această acțiune a Fundației parohiale „Preot Ioan Olariuˮ și a oferit elevilor și stundeților bursieri cărți folositoare de suflet; au fost oferite cărțile Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, „Pe cărarea raiuluiˮ și „Înviatul din Nazarethˮ.

Fundaţia creștină „Preot Ioan Olariu” este o fundaţie social-filantropică de dezvoltare comunitară, non-guvernamentală, fără scopuri politice şi nediscriminatorie profesional, ce funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfin­țitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. Misiunea fundaţiei este să dezvolte sistemul de caritate, în spirit creştin umanitar, atât în Parohia Ortodoxă Timişoara-Iosefin, cât și în comunitățile parohiale din Timişoara şi judeţul Timiş. Scopul fundaţiei este de a oferi servicii comunitar-sociale, medicale, culturale şi educaţionale, în spirit creştin, contribuind prin acestea la rezolvarea multiplelor probleme stringente din comunitate.

Florin NAHORNIAC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *