Radu Banciu: Maghiarii vor să se ducă în Parlamentul European cu o strategie total anti-românească. Este intolerabil!

19 aprilie 2014

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, într-o seară, în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu” de pe B1 TV lansarea candidaţilor UDMR pentru alegerile europarlamentare.
Jurnalistul afirmă că atmosfera evenimentului a fost de „picnic total”, iar discursurile liderilor UDMR au fost cu totul extremiste, făcând referire la Kelemen Hunor care declarat că Tirolul de Sud şi Catalonia trebuie ,,aduse în Ardeal”, şi la Sogor Csaba care a declarat că „dacă este nevoie, maghiarii îi pe români să simtă cum este să trăieşti în minoritate”.
„Hunor, mâna dreaptă a lui Ponta a ţinut un discurs total anti-românesc la acest eveniment, cu atmosferă de picnic total. Deci ei vor să se ducă la Bruxelles să reprezinte România, ei n-au vorbit decât despre maghiarisme. Cum Dumnezeu ne reprezintă ei pe noi ca stat că nu înţelegem? N-au pomenit absolut deloc despre România, numai despre planurile UDMR au vorbit. Te duci tu la Bruxelles să reprezinţi două judeţe şi jumătate? Şi chiar dacă le-ar susţine, dar şi în aceste judeţe sunt români care trebuie reprezentanţi. Acestea sunt nişte chestiuni abjecte, intolerabile. UDMR-iştii îşi văd numai de propriul interes. Ei au vorbit ca şi cum ar trebuie să anexeze direct Ţinutul Secuiesc şi să îl ducă în braţe la Bruxelles. Ei nu se mai consideră o minoritate”, a spus Banciu.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a îndemnat maghiarii, cu ocazia lansării candidaţilor Uniunii în campania pentru alegerile europarlamentare, să meargă la vot, altfel locul europarlamentarilor maghiari va fi luat de români.

  Col(r)dr farm Silvia ANDREI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *