Remus Cernea va candida la preşedinţie şi va înfiinţa un nou partid, MONA

21 iunie 2014

Deputatul independent Remus Cernea şi-a anunţat vineri, la Constanţa, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă şi de înfiinţa un nou partid, pe nume Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale, pe scurt, MONA.

Cum timpul până la alegerile prezidenţiale este scurt, Cernea a declarat că va candida ca independent, pentru că nu are timpul necesar pentru a parcurge toate etapele legale în vederea înfiinţării formaţiuni politice MONA până la scrutinul electoral de la sfârşitul acestui an, informează Agerpres.

În ceea ce priveşte partidul pe care îl va înfiinţa, acesta va fi un partid bazat pe doctrina liberală verde, a declarat Cernea: ,,Este nevoie de un partid în România care, pe lângă teme care privesc oamenii şi situaţia noastră de cetăţeni, să atingă şi teme de mediu, dar să existe o preocupare şi faţă de problema animalelor. Partidul nostru, mişcarea noastră nu va fi centrată pe o nişă îngustă, ci dimpotrivă, va fi un partid generalist care se va ocupa de foarte multe teme. (…) Partidele actuale din România nu sunt ancorate în valori (…) oamenii sunt în politica doar pentru a obţine puterea şi pentru a o exercita din alte raţiuni decât cele legate de valori”, a afirmat Cernea, explicând că doctrina noii formaţiuni va fi una bazată pe valorile doctrinare liberale ecologiste, care „presupune o preocupare specială pentru libertăţi şi drepturi individuale (…) o economie liberă, o liberă iniţiativă, dar o economie sustenabilă, durabilă, bazată pe tehnologii prietenoase cu mediul”.

                                                                                                                                                             Iosif  VARGA

Un comentariu la “Remus Cernea va candida la preşedinţie şi va înfiinţa un nou partid, MONA

  1. unul din milioanele de romani

    remus cernea este un politician tinar care n-a facut si nu va face ceva pentru tara asta si locuitorii ei.onorabil ar fi sa doarma mai departe dar…nu pe banii nostri!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *