Sărbătoare și filantropie de ziua onomastică a Părintelui Mitropolit Ioan

11 ianuarie 2019

Cu prilejul sărbătorii Soborului Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, Părintele Mitropolit Ioan a poposit, la orele serii, la Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost, din subordinea Primăriei Municipiului Timișoara, situat temporar pe strada Învățătorului din Zona Bucovina.

2-1024x576Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oferit persoanelor nevoiașe, aflate în adăpost, lenjerie de pat, haine și încălțăminte, atât de necesare în această perioadă geroasă, precum și obiecte necesare igienei personale. Alături de măicuțe de la Centrul eparhial Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a împărțit 250 de articole de îmbăcăminte noi și 70 de porții de mâncare.

Oamenii străzii s-au bucurat de darurile primite din partea Bisericii și de grija constantă a Chiriarhului Banatului față de nevoile lor. Pe lângă hrană și îmbrăcăminte aceste personae aflate în nevoi au beneficiat și de consultanță medicală din partea monahiei doctor Anastasia de la Centrul eparhial.

La gestul caritabil al Înaltpresfințitului Părinte Ioan a participat și dna. Rodica Surducan, directorul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, care s-a bucurat de prezența Părintelui Mitropolit în mijlocul oamenilor străzii, chiar de onomastica Sa, și i-a adresat Părintelui Mitropolit Ioan urarea de La mulți ani!

5-2Prin aceste vizite s-a creat și o relație foarte bună de colaborare a Centrului eparhial cu Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost din Timișoara. De asemenea, instituția socială colaborează cu Direcția de Sănătate Publică (DSP Timiș) și cu Poliția Locală, care asigură paza și protecția acestui așezământ.

***

Sediul principal al Centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost și cantina socială sunt situate pe strada Telegrafului nr. 8, instituție care prestează servicii sociale gratuite sau contra cost pe seama persoanelor  aflate  în  situaţii economico-sociale deosebite, pentru care pregătește și asigură 2 mese zilnic (prânzul şi cina). Totodată, Centrul social asigură consilierea şi informarea beneficiarilor, dar şi îndrumarea lor spre alte instituţii abilitate în rezolvarea problemelor specifice.

Florin CREȘTINUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *