Uite un naţionalist ,,convins’’ – Viktor Orban: Nu sunt de acord cu emigrația către Europa. Vreau să încetinesc acest proces

21 martie 2016

Liderul de la Budapesta s-a referit la pericolul ce stă la conceptului de stat național

Premierul ungar Viktor Orban a declarat sâmbătă la Universitatea de vară de la Băile Tușnad că nu este de acord cu politica europeană care sprijină emigrația, susținând că se numără printre cei care vor să încetinească acest process. 

Viktor Orban a afirmat că procesul de emigrație în Europa trebuie bine gestionat și e de părere că trebuie elaborate politici pentru a sprijini țările cu dificultăți în a-și dezvolta propria economie și a-i determina astfel pe cetățenii acestora să nu vină în Europa.    

 ,,Trebuie să spunem clar că nu suntem de acord cu emigrația în Europa (…) Dacă ne uităm pe hartă vedem că există țări europene în care anumite comunități străine ajung la 7% și va veni vremea când se va pune sub semnul întrebării baza etnică a statului național (…) Nu vrem să transformăm Uniunea Europeană în Statele Unite ale Americii (…) Nu sunt de acord și vreau să blochez, să încetinesc acest proces de emigrare”, a spus Viktor Orban.

   Florin NAŢIONALISTUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *