Un deputat PSD vrea să introducă votul obligatoriu în România

21 iunie 2014

Munteanu pregătește o inițiativă legislativă prin care participarea la vot va deveni obligatorie, în caz contrar fiind prevăzute amenzi.
Parlamentarul a declarat că inițiativa legislativă va fi supusă dezbaterii comisiilor parlamentare în aproximativ o lună. Modelul după care este construit proiectul de lege este cel aplicat în Grecia.
,,Lucrez la această inițiativă alături de alți doi colegi de la PSD și urmează să o trimitem spre dezbatere atât comisiilor parlamentare, cât și instituțiilor statului abilitate să își exprime poziția. Sper să ajungă cât mai repede în Parlament și să primească sprijinul tuturor colegilor pentru a deveni lege. Vrem să conștientizăm populația de importanța participării la vot”, a declarat Ioan Munteanu.
Pentru a deveni lege, inițiativa legislativă trebuie să fie votată de cel puțin două treimi din numărul total al parlamentarilor.
Introducerea votului obligatoriu este susținută și de Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD). Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a declarat că echipa sa negociază cu social-democraţii o listă care cuprinde 100 de solicitări, printre care se numără și introducerea votului obligatoriu

                                                                                                                                          Florin  NAHORNIAC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *